Tradycyjne pieczywo

Nie ma patentu, jak prawidłowo wybrać zdrową żywność. Będąc na placu targowym z pewnością mamy własnych zaprzyjaźnionych dostawców, którzy wyprzedają żywność ze swoich upraw, wiemy co u kogo nabyć. Ale czy w ogromnym sklepie podejmiemy właściwe decyzje? W dużych punktach sprzedaży sieciowych pojawiły się już dawno wyodrębnione stoiska, na których proponowane są produkty pod nazwą piekarnia wrocław. Na każdym z nich przeczytamy na etykiecie kto i gdzie je wyprodukował, dokładną listę składników, kalorii itp. Niejednokrotnie oznakowane są one specjalnymi certyfikatami, potwierdzającymi składniki z ekologicznych oraz zdrowych upraw, czy hodowli. Przy wyborze jajek, zgodnie z wymogami unijnymi, mamy pełen opis kurzej farmy, sposób hodowli niosek. Jest to również istotne ze względów humanitarnych traktujących hodowli zwierząt. Poszukując zdrowych artykułów na innych półkach, mamy możliwość poznania składników na etykietach. Jeżeli nie odszukamy na nich ulepszaczy, poprawiaczy, substancji poprawiających trwałość oraz symboli zaczynających się od E, możemy posiadać prawie pewność, że są to odpowiednie produkty.

Starsze artykuły tematyczne: